Business against crisis. The interview sessions | Έθελ Αγγελάτου

image001Γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες απαντούν σε 16+1 κρίσι-μες ερωτήσεις για τη δύναμη της επιχειρηματικότητας ενάντια στην κρίση. Πώς τα καταφέρνουν, τι συμβουλές θα έδιναν, ποια είναι τα μότο που ακολουθούν, πώς ξεπερνούν τις δυσκολίες, τι είναι αυτό που τους κάνει να συνεχίζουν. To μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τη δική τους ματιά και τα όνειρα  για μια δυναμική συνέχεια μέσα από τα interview sessions της Business Coaching Lab.

 Η Έθελ Αγγελάτου, δραστηριοποιείται ως Σύμβουλος και Εισηγήτρια LinkedIn, με στόχο το personal & corporate branding των χρηστών της πλατφόρμας. Παράλληλα, απασχολείται ως Σύμβουλος Ανθρώπινου Δυναμικού και Εύρεσης Εργασίας και ως Υπεύθυνη Σύνταξης εβδομαδιαίων συμβουλευτικών newsletters. Είναι κάτοχος MSc in Human Resources Management του Cardiff, University of Wales, BSc in Business Administration του DEREE – The American College of Greece και πιστοποιημένη Social Media Professional από την STAREGISTER_Intl.

1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρητό/απόφθεγμα που σε έχει επηρεάσει/εμπνεύσει;
Θα “κλέψω” λίγο και θα αναφέρω δύο ρητά που με ακολουθούν σε κάθε βήμα μου και επικοινωνώ σε σεμινάρια και συνεδρίες μου. “Δώσε εξουσία σε κάποιον αν θες να δεις ποιος πραγματικά είναι” και “Μην ξεχνάς ποτέ ποιος είσαι και από πού ξεκίνησες”. Είναι απαραίτητο, θεωρώ, στην πορεία μας να διατηρούμε ταπεινό προφίλ, ανεξαρτήτου πραγμάτωσης κι επιτυχίας που βιώνουμε ή θα βιώσουμε.

2. Ποιο είναι το κίνητρο που σε κάνει να συνεχίζεις κάθε μέρα;
Η πορεία μου ως σήμερα και οι δυσκολίες που μου προσέφεραν δύναμη, προκλήσεις και εναλλακτικές οπτικές για να δρομολογήσω την εξέλιξή μου. Συνειδητοποίησα (αργά ή γρήγορα, χωρίς εν τέλει να έχει σημασία) πόσο σημαντική είναι η αντίστροφη ψυχολογία (και πώληση) στους ανθρώπους. Κοινώς, αν κάποιος σου αφαιρέσει το δικαίωμα να “προχωρήσεις” και το επικοινωνήσει σωστά, εσύ θα ανέβεις στο υψηλότερο βουνό.

3. Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις;
Θεωρείται τύχη και ευτυχία να εξασκεί κάποιος αυτό που κατ’ επιλογή σπούδασε και αγάπησε – το θέτω με αντίστροφη σειρά, γιατί κατά την εκπαίδευση ενδεχομένως να είναι νωρίς για να κατανοήσουμε και ν’ αγαπήσουμε το αντικείμενο που επιλέξαμε. Έτσι κι εγώ, βρήκα τρόπο μέσα από το αντικείμενό μου να εκφράσω την ανθρωποκεντρική φύση μου και να την συνδυάσω με την τεχνολογία του σήμερα.

4. Τι σε έκανε να ξεκινήσεις;
Τα ταλέντα που κρύβουμε όλοι μέσα μας και είναι αναγκαίο να ανακαλυφθούν και να εξελιχθούν. Σκέφτηκα λοιπόν, ότι ήθελα να αποτελέσω ένα λιθαράκι μετάδοσης γνώσης και διασφάλισης εργασίας για αυτά τα ταλέντα.

5. Πώς αντιμετωπίζεις τη σημερινή κρίση;
Με εξαντλητική δουλειά, ωσάν το μέρμηγκα κι όχι τον τζίτζικα. Εναλλακτική σκέψη μου την προσέφερε κι εγώ εναλλακτικά την εξασκώ.

6. Πώς ξεπερνάς τις αποτυχίες;
Με λίγη αποστασιοποίηση για ανασύνταξη δυνάμεων και μετά με χαμόγελο, Κεφαλλονίτικη δύναμη και τρέλα.

7. Ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας επιχειρηματίας για να τα καταφέρει αυτή την περίοδο;
Σωστή ηγετική στόφα. Απ’ αυτή που “κοιτάει” πίσω να εξασφαλίσει ότι η ομάδα του τον ακολουθεί κι όχι απ’ αυτή που ξεχνάει τους ανθρώπους της που την έκαναν αυτό που είναι.

8. Ποια πιστεύεις είναι η λύση για να βγει η χώρα μας από την κρίση;
Να κοιτάμε όλοι μπροστά – όχι πίσω ή ο ένας τι κάνει ο άλλος, και να καθόμαστε δίπλα στον άλλον κι όχι απέναντί του. Γενικολογίες; Διόλου. Αλήθειες.

9. Τι συμβουλές θα έδινες αν είχες απέναντί σου έναν νέο επιχειρηματία;
Να συνυπολογίζει τα ρίσκα του, και να πατάει με το ένα πόδι στ’ όνειρό του και τ΄ άλλο στη λογική και την κρίση του. “Κάθε πράμα στον καιρό του, ….”

10. Από πού εμπνέεσαι για να συνεχίσεις;
Από την κρίση και τη στενοχώρια του κόσμου για να εκτιμώ καθημερινά τι έχω καταφέρει και πώς μπορώ να βοηθήσω με το λιθαράκι μου.

11. Πώς σε έχει αλλάξει η κρίση;
Η κρίση συνδυαστικά με ένα θέμα υγείας που ξεπεράστηκε, μου έδειξαν ότι κανείς δεν μπορεί να μου πει τι δεν μπορώ να κάνω. “Μόνο του σπανού τα γένια δεν γίνονται”, αν έχω την υγεία μου.

12. Με ποια κριτήρια στελεχώνεις την επιχείρησή σου;
Δική μου επιχείρηση δεν έχω, αλλά δεδομένου ότι πολλάκις έχω στελεχώσει άλλες λόγω επαγγέλματος, θα τονίσω ως τα πιο σημαντικά κριτήρια αυτής της διαδικασίας, ο επικεφαλής να:

  • Να γνωρίζει και να αφουγκράζεται μεστά το “προϊόν” του.
  • Να συνάδουν οι αποφάσεις του με τις αρχές και τις αξίες του.
  • Να είναι έτοιμος να τις προσαρμόσει, επανεξετάζοντας το σύστημα των πεποιθήσεών του στις ανάγκες της εποχής και των “μαχητών/στρατιωτών” του.

13. Ποιο μυστικό της επιτυχίας σου θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;
Δόμησε τη σκέψη και τους στόχους σου σε βραχυπρόθεσμους και μακροπρόθεσμους. Μη συμβιβαστείς, απλά έλεγξε πώς οι μεν θα εξυπηρετήσουν τους δε, δίχως να σε παρασύρει το “ουδέν μονιμότερο του προσωρινού”.

14. Πώς βλέπεις να εξελίσσονται τα πράγματα στο μέλλον;
Σταδιακά και βασανιστικά για πολλούς. Όχι όμως αδύνατα και δίχως μέλλον.

15. Πώς δίνεις κίνητρο στους ανθρώπους που είναι γύρω σου ώστε να μοιραστούν το όραμά σου;
Με success stories και τη δύναμη που μπορεί ο καθένας να αντλεί καθημερινά από τα απλά πράγματα. Επιμονή και καλούς συνεργάτες/συντρόφους ας έχουμε.

16. Ποια ήταν η καλύτερή σου ιδέα που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί;
Ευτυχώς δεν μου ‘χει συμβεί κάτι τέτοιο, μιας και επί της παρούσης έχω επιλέξει καλούς συνεργάτες και βρισκόμαστε σε στάδιο προετοιμασίας υλοποίησης της καλύτερής μας ιδέας.

17. Ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου;
Η καλύτερη στιγμή μου, ήταν όταν βρήκα επιλογές για να επικοινωνήσω το ζήλο και το ταλέντο μου. Χειρότερη στιγμή δεν έχω, γιατί όσες θα μπορούσα να κατηγοριοποιήσω έτσι (κι έχω πολλές), έγιναν σκάλα για την εξέλιξη μου. Κοινώς, οι δύσκολες στιγμές και επιλογές, φροντίζω να λειτουργούν εκπαιδευτικά παρά αποκαρδιωτικά.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *