Business against crisis. The interview sessions | Σκαγιά Πόπη

Popy Skagias

Γνωστοί Έλληνες επιχειρηματίες απαντούν σε 16+1 κρίσι-μες ερωτήσεις για τη δύναμη της επιχειρηματικότητας ενάντια στην κρίση. Πώς τα καταφέρνουν, τι συμβουλές θα έδιναν, ποια είναι τα μότο που ακολουθούν, πώς ξεπερνούν τις δυσκολίες, τι είναι αυτό που τους κάνει να συνεχίζουν. To μέλλον της ελληνικής επιχειρηματικότητας μέσα από τη δική τους ματιά και τα όνειρα  για μια δυναμική συνέχεια μέσα από τα interview sessions της Business Coaching Lab.

 H κα Πόπη Σκαγιά είναι εδώ και χρόνια marketing manager σε μία από τις πιο υγιείς και κερδοφόρες ελληνικές επιχειρήσεις, τη  Θ.Κ. Σκαγιάς ΑΒΕΕ. Εδώ και 55 χρόνια, η εταιρεία παράγει χαρτικά είδη γραφής και τα προϊόντα Skag βρίσκονται σε πάνω από 35 χώρες ενώ οι κύριες αγορές στις οποίες η εταιρεία δραστηριοποιείται είναι η Ευρώπη, η Μεσόγειος, η Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, η Δυτική Αφρική, κ.λ.π.

Ας δούμε τις δικές της απαντήσεις στις ερωτήσεις της Business Coaching Lab.

1. Ποιο είναι το αγαπημένο σου ρητό/απόφθεγμα που σε έχει επηρεάσει/εμπνεύσει;
«Και η λεπτομέρεια μετράει !!!»

2. Ποιο είναι το κίνητρο που σε κάνει να συνεχίζεις κάθε μέρα;
«Ο έρωτάς μου για τη δουλειά μας !!!»

3. Γιατί κάνεις αυτό που κάνεις;
Θέλω να προσφέρω στους πελάτες μας Ελληνικά ποιοτικά προϊόντα και να      συμβάλουμε στη μόρφωση των πολιτών της χώρας μας. Τα προϊόντα μας είναι το όχημα για την παιδεία, την πρόοδο και την ανάπτυξη αυτού του τόπου.

 4. Τι σε έκανε να ξεκινήσεις;
Ο πατέρας μου !!!

 5. Πώς αντιμετωπίζεις τη σημερινή κρίση;
Με επενδύσεις σε καινοτομίες και νέο μηχανολογικό εξοπλισμό για να διασφαλίσουμε οικονομίες κλίμακας.

 6. Πώς ξεπερνάς τις αποτυχίες;
Τώρα πια, μετά από τόσες εμπειρίες, προσπαθώ να βρω τι πήγε στραβά και να μην το επαναλάβω ώστε την επόμενη φορά να γίνει επιτυχία.

7. Ποιο είναι το πιο σημαντικό χαρακτηριστικό που πρέπει να έχει ένας   επιχειρηματίας για να τα καταφέρει αυτή την περίοδο;
Θετική ενέργεια, αγάπη για το αντικείμενό του, να έχει επαφή ο ίδιος με μεγάλους πελάτες, να είναι ειλικρινής, να αγαπάει και να ενστερνίζεται τους συνεργάτες του  και τους εργαζόμενους στην επιχείρησή του.

8. Ποια πιστεύεις είναι η λύση για να βγει η χώρα μας από την κρίση;
Όπως έγραψα προχθές στο προφίλ μου στο facebook, θα πρέπει να αποχωρήσουμε από την Ε.Ε. διότι δεν μπορούμε να πάθουμε χειρότερα, να επιστρέψουμε στη δραχμή, να κλείσουν τα σύνορα και να μπουν 30% δασμοί σε όλα τα εισαγόμενα προϊόντα για να αρχίσει η Ελλάδα να παράγει. Να γίνει μια υποτίμηση του νομίσματος και να αρχίσουμε να εξάγουμε τα ωραιότατα Ελληνικά μας προϊόντα. Η Ελλάδα δεν θέλει μυαλά και συμβούλους……. θέλει ΨΥΧΗ και έναν ΗΓΕΤΗ !!!!

9. Τι συμβουλές θα έδινες αν είχες απέναντί σου έναν νέο επιχειρηματία;
Να αγαπάει αυτό που κάνει και να εργάζεται σκληρά. Να γνωρίζει όλες τις πτυχές του αντικειμένου του και να εμπιστεύεται ΜΟΝΟ το ένστικτό του και την κρίση του (που για πολλούς λόγους είναι σωστά).

10. Από πού εμπνέεσαι για να συνεχίσεις;
Από το πείσμα μου για να αποδείξουμε ότι εμείς οι Έλληνες και μπορούμε και θέλουμε.

11. Πώς σε έχει αλλάξει η κρίση;
Ψάχνω και προσέχω να αγοράζω Ελληνικά προϊόντα.

12. Με ποια κριτήρια στελεχώνεις την επιχείρησή σου;
Με το κριτήριο του φιλότιμου και της ανθρωπιάς. Βέβαια υπάρχουν και τα τεστ αξιολόγησης που βοηθούν πολύ εκεί που χρειάζεται

13. Ποιο μυστικό της επιτυχίας σου θα ήθελες να μοιραστείς μαζί μας;
Η θετική μου ενέργεια !!!

14. Πώς βλέπεις να εξελίσσονται τα πράγματα στο μέλλον;
Πιστεύω ότι θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας !!!

15. Πώς δίνεις κίνητρο στους ανθρώπους που είναι γύρω σου ώστε να μοιραστούν το όραμά σου;
Το βλέπω στα μάτια τους. Είμαστε περήφανοι όλοι μέσα στην επιχείρηση γιατί μπορούμε μέσα  σε τόσο δύσκολους καιρούς να τα καταφέρνουμε και επιπλέον, να προχωράμε σε καινοτομίες.

16. Ποια ήταν η καλύτερή σου ιδέα που δεν μπόρεσε να πραγματοποιηθεί;
Δεν  αισθάνομαι ότι υπάρχει κάτι ανεκπλήρωτο σε αυτό το χρονικό πλαίσιο.

17. Ποια ήταν η καλύτερη και η χειρότερη στιγμή της καριέρας σου;
Η καλύτερη στιγμή, ήταν η επίσημη ίδρυση (Ιανουάριος 2013) του Συλλόγου Προμηθευτών Βιβλιοχαρτοπωλείου, μετά από δύο χρόνια σκληρής δουλειάς και επιμονής.

H χειρότερη στιγμή ήταν όταν πριν 2 χρόνια έπρεπε να αποχαιρετήσω 6 εργαζόμενους που έπρεπε να αποχωρήσουν από την επιχείρηση, λόγω της μείωσης του τζίρου και της κατανάλωσης.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *