9 συνήθειες που πρέπει να εγκαταλείψετε για να είστε πετυχημένοι το 2017

778Ως επιχειρηματίες, είστε ο καλύτερος φίλος σας και ο χειρότερος εχθρός σας. Μπορεί να ταλαντεύεστε ανάμεσα στην πίστη ότι μπορείτε να κατακτήσετε τον κόσμο, κάνοντάς τον καλύτερο, όπως μόνο εσείς μπορείτε, και ταυτόχρονα αμφιβάλλοντας για την αξία σας, κάνοντας σαμποτάζ στον εαυτό σας μέσω της αναβλητικότητας και περιττών δαπανών. Μπορείτε να κάνετε το 2017 την καλύτερη χρονιά σας μέχρι στιγμής, αλλά για να γίνει αυτό, θα πρέπει να σταματήσετε λίγες δυσάρεστες συνήθειες.

1. Η αίσθηση ότι δικαιούστε τα πάντα
Ναι, είστε κάτι εξαιρετικό με ένα μοναδικό συνδυασμό δεξιοτήτων και  όραμα, αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι ο κόσμος σας χρωστάει τίποτα, ειδικά ως επιχειρηματία. Αν θέλετε την επιτυχία, θα πρέπει να την κάνετε να συμβεί. Αν θέλετε ένα νέο πελάτη ή αφιέρωμα στην εταιρεία σας στον τύπο, τότε θα πρέπει να αρχίσετε να “παλεύετε” για να το κάνετε να συμβεί.

2. Να προσπαθείτε να τα κάνετε όλα μόνοι σας
Τούτου λεχθέντος, μην προσπαθήσετε να κάνετε τα πάντα μόνοι. Είναι θεμιτό να ζητήσετε βοήθεια και συμβουλές, και μπορείτε ακόμη και να προσλάβετε κάποιον για να πάρει κάποια βάρη από τους ώμους σας. Έχετε ένα ολόκληρο δίκτυο  φίλων και συναδέλφων επιχειρηματιών που θα χαρούν να σας βοηθήσουν, είτε επειδή τους έχετε ήδη βοηθήσει ή επειδή απλά θέλουν να σας δουν να πετυχαίνετε. Η επιχειρηματικότητα είναι κάτι αρκετά δύσκολο – μην την κάνετε χωρίς λόγο δυσκολότερη.

3. Να είστε πάντα τέλειοι
Όλοι μας αποτυγχάνουμε κάποιες φορές. Ένας επιτυχημένος άνθρωπος είναι αυτός που συνεχίζει να σηκώνεται, μέχρι η ζωή να σταματήσει να τον ρίχνει κάτω. Προσπαθώντας να είστε τέλειοι, δεν θα μπορέσετε να κάνετε και τα απαραίτητα λάθη που θα σας οδηγήσουν στο να πάρετε τα ανάλογα μαθήματα που χρειάζεστε για να φτάσετε στην επιτυχία.

4. Να συγκρίνετε τον εαυτό σας με τους άλλους.
Οι επιτυχημένοι άνθρωποι είναι γραφτό να αποτελούν έμπνευση. Η επιτυχία τους μπορεί να είναι ένας εξαιρετικός χάρτης πορείας που θα σας βοηθήσει να αποφύγετε τα ίδια εμπόδια αντιμετώπισαν προς την κορυφή. Δεν τους θαυμάζετε για να τιμωρείτε τον εαυτό σας που δεν είστε εξίσου επιτυχημένοι. Και εκείνοι ξεκίνησαν και τα κατάφεραν με σκληρή δουλειά, και αν επικεντρωθείτε στα διδάγματα που μπορείτε να μάθετε από αυτούς,  θα φτάσετε και εσείς στην επιτυχία.

5. Να είστε αναβλητικοί
Ορισμένα κομμάτια της επιχείρησής σας δεν είναι διασκέδαση. Πιθανόν δεν σας αρέσει καθόλου να ασχολείστε με e-mail campaigns ή με τη μορφοποίηση της ιστοσελίδας σας. Δεν υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που απολαμβάνουν την προετοιμασία συμβάσεων ή των τιμολογίων, αλλά κάθε βήμα είναι σημαντικό και πρέπει να γίνει. Μην αφήνετε την αναβλητικότητα να σας εμποδίζει από την επίτευξη των στόχων σας.

6. Να μην είστε αρκετά προετοιμασμένοι
Είτε είναι αποτέλεσμα της αναβλητικότητας ή της υπερβολικής αυτοπεποίθησης, η μη επαρκής προετοιμασία  μπορεί να καταστρέψει  το έργο σας για τον πελάτη σας και τη φήμη σας – η οποία, αφού αμαυρωθεί, είναι εξαιρετικά δύσκολο να αποκατασταθεί. Δεν έχει σημασία πόσο σίγουροι είστε ότι ξέρετε τη δουλειά σας, εσείς πρέπει πάντα να είστε προετοιμασμένοι για τα πάντα. Να έχετε πάντα ένα “σχέδιο Β” για το “χειρότερο δυνατό σενάριο.” Μπορεί ποτέ να μην το χρειστείτε, αλλά θα χαρείτε αν το έχετε έτοιμο σε περίπτωση ανάγκης.

7. Να παραπονιέστε συνεχώς
Όχι μόνο είναι εξαντλητικό να είστε πάντα μίζεροι , αλλά έτσι θα απενεργοποιήσετε και άλλους ανθρώπους που μπορεί να ήθελαν να βοηθήσουν ή να συνεργαστούν μαζί σας. Αν το μόνο που κάνετε είναι να παραπονιέστε, θα είστε υπερβολικά απορροφημένοι για να δείτε τις ευκαιρίες. Θα είστε τόσο εστιασμένοι στα αρνητικά που δεν θα μπορέσετε να εκτιμήσετε αυτό που έχετε. Αν κάτι δεν είναι σωστό, διορθώστε το. Μην παραπονιέστε.

8. Να αγοράζετε πράγματα που δεν χρειάζεστε.
Ενώ θα μπορούσε να είναι συναρπαστικό να αγοράζετε νέα “παιχνίδια”, αντί για αυτό επικεντρωθείτε σε τρόπους που θα ξοδέψετε τα χρήματά σας για να πραγματοποιήσετε γρηγορότερα τα όνειρά σας. Ένας νέος υπολογιστής μπορεί να είναι φανταχτερός και διασκεδαστικός, αλλά ένα σεμινάριο στα Google Analytics ή ο επανασχεδιασμός της ιστοσελίδας σας μπορεί να είναι μια καλύτερη χρήση των χρημάτων σας. Ή θα μπορούσατε πάντα να αποταμιεύσετε αυτά τα χρήματα για δύσκολους καιρούς – που πάντα συμβαίνουν τελικά.

9. Να σκέφτεστε ότι δεν είστε έτοιμοι
Κανείς δεν είναι ποτέ πραγματικά έτοιμος για τα μεγάλα πράγματα στη ζωή – την έναρξη μιας επιχείρησης, να αποκτήσει ένα μωρό, κ.λπ. Απλά υπολογίζετε τα πράγματα όπως πάνε. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν πρέπει να έχετε μια βάση γνώσεων και ένα σχέδιο, αλλά όπως λένε στον προγραμματισμό “αν δεν νιώθετε ντροπή για την πρώτη έκδοση του προϊόντος σας, έχετε ξεκινήσει πολύ αργά.” Μην περιμένετε την τέλεια στιγμή. Κάντε το τώρα.

Υπάρχουν πολλά πράγματα που μπορεί να αποτελέσουν εμπόδια για την επιχείρησή σας. Μην αφήνετε τα πράγματα για τα οποία έχετε εσείς τον έλεγχο να είναι ένα από αυτά. Διορθώστε αυτές τις κακές συνήθειες και κακές νοοτροπίες, και μπείτε στο 2017 έτοιμοι να πραγματοποιήσετε τα όνειρά σας.

To πρωτότυπο άρθρο θα βρείτε εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *