6 συνηθισμένα λάθη που οι νέοι επιχειρηματίες θα πρέπει να αποφεύγουν

815Ο διάσημος θεατρικός συγγραφέας Όσκαρ Ουάιλντ συνόψισε την ουσία της εμπειρίας, όταν είπε ότι: “Η εμπειρία είναι απλά το όνομα που δίνουμε τα λάθη μας.”
Και είναι δεδομένο, ότι όλοι κατά την έναρξη και λειτουργία μιας επιχείρησης θα κάνουν λάθη.
Οι νέες επιχειρήσεις απαιτούν γνώσεις από ένα ευρύ φάσμα επιστημονικών κλάδων: από τη λογιστική και τη στρατηγική, το εμπόριο και τα νομικά, από ανθρώπινους πόρους μέχρι το σχεδιασμό ενός προϊόντος/υπηρεσίας. Και καθώς, οι επιχειρήσεις αναπτύσσονται τόσο σε ανθρώπινο δυναμικό όσο και σε πόρους, οι ιδιοκτήτες τους πρέπει να αποκτήσουν τη δυνατότητα να μεταβιβάζουν ορισμένες από τις αρμοδιότητες αυτές.
Αλλά, στο ξεκίνημα, οι περισσότεροι CEO’s συμμετέχουν σχεδόν σε κάθε πτυχή της επιχειρηματικής τους δραστηριότητας. Αν είστε ένας από αυτούς, και έχετε πείρα σε, ας πούμε, ένα ή δύο τομείς, το ευρύ φάσμα των ερωτήσεων που θα πρέπει να απαντήσετε – με λίγη ή καθόλου προηγούμενη εμπειρία – αποτελεί την μεγαλύτερη πρόκληση για εκείνα τα πρώτα χρόνια της λειτουργίας μιας επιχείρησης . Δεν αποτελεί έκπληξη, λοιπόν, ότι το 80% του συνόλου των επιχειρήσεων αποτυγχάνουν κατά τους πρώτους 18 μήνες.
Για κάθε νέο επιχειρηματία που αγωνίζεται ενάντια σε αυτές τις πιθανότητες, τίποτα δεν είναι πιο κρίσιμο από τη συντόμευση της καμπύλης μάθησης και το να βάλει την επιχείρησή του σε στέρεα οικονομική βάση. Εδώ θα βρείτε τα 6 πιο συνηθισμένα λάθη που κάνουν οι νεόκοποι ιδιοκτήτες μιας επιχείρησης και θα πρέπει να αποφεύγουν για να βελτιώσουν τις πιθανότητες επιτυχίας τους:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *