6 μυστικά όπλα των επιχειρηματιών που είναι ντροπαλοί

shy9

Υπάρχει η λανθασμένη αντίληψη ότι οι περισσότεροι επιχειρηματίες είναι εξωστρεφείς, θορυβώδεις, έντονες προσωπικότητες που αποτελούν την ψυχή της παρέας. Αλλά τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και ακόμη και εκείνοι που είναι εξωστρεφείς μπορεί να είναι ντροπαλοί στην πραγματικότητα.
Υπάρχει μια διάκριση. Οι εσωστρεφείς αισθάνονται ανανεωμένοι αφού περάσουν λίγο χρόνο με τον εαυτό τους. Συχνά απολαμβάνουν ήσυχες δραστηριότητες, όπως το να διαβάζουν το αγαπημένο τους βιβλίο ή να περνούν χρόνο με ένα στενό φίλο. Από την άλλη πλευρά, στους πιο εξωστρεφείς αρέσει να περνούν τον ελεύθερο χρόνο τους με κόσμο αλλά οι πιο ντροπαλοί από αυτούς είναι λιγότερο πιθανό να ανοιχτούν αμέσως σε νέες γνωριμίες.
Η φυσική συστολή δεν χρειάζεται απαραίτητα να είναι κάτι κουραστικό ή κάτι που μπορεί σας αποκλείσει από την επιτυχία. Στην πραγματικότητα, οι συνεσταλμένοι επιχειρηματίες έχουν ένα μεγάλο πλεονέκτημα σε σχέση με τους εξωστρεφείς: σχεδόν ποτέ δεν υπερβάλλουν για τον εαυτό τους ή δεν λένε πολλά. Το να μπορεί να ακούει αποτελεσματικά τις ανάγκες του πελάτη του είναι το πιο σημαντικό προσόν που κάθε επιχειρηματίας θα πρέπει να έχει και  είναι ένα ταλέντο που συνήθως διαθέτουν τα άτομα που είναι ντροπαλά.
Αν θεωρείτε τον εαυτό σας έναν ντροπαλό επιχειρηματία,εδώ θα βρείτε μερικούς τρόπους για να αναπτύξετε τα δυνατά σας σημεία.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *