5 λόγοι που μια απογοήτευση μπορεί να κάνει καλό στους επιχειρηματίες

0773330fa561dd5a07b4deed442f7bfa“Είναι καλύτερα να έχουμε αγαπήσει και  να έχουμε χάσει από το να μην έχουμε αγαπήσει καθόλου.”
Αυτά είναι τα λόγια του Alfred Lord Tennyson, ο οποίος έγραψε για πρώτη φορά αυτή τη φράση στα μέσα της δεκαετίας του 1800. Μπορεί  ο ίδιος να μην είχε στο μυαλό του τις επιχειρήσεις όταν την έγραφε, αλλά πολλοί έμπειροι επιχειρηματίες γνωρίζουν ότι υπάρχει μια μεγάλη αλήθεια στα λόγια του.
Ο λόγος είναι ότι ενώ η έναρξη μιας επιχείρησης είναι  κάτι το ιδιαίτερα δύσκολο και απογοητευτικό από μόνο του,  ακόμα μεγαλύτερος είναι ο πόνος και η στενοχώρια όταν συνειδητοποιούμε ότι είναι καιρός να την κλείσουμε και να το αποδεχτούμε. Ακριβώς όπως η πρώτη αγάπη, η πρώτη επιχείρησή σας είναι κάτι που σε αυτό θα δώσετε τον εαυτό σας, την καρδιά και την ψυχή σας. Έτσι, η ιδέα του να πρέπει να την κλείσουμε είναι αρκετή για να “σπάσουμε” συναισθηματικά.
Ωστόσο, η απογοήτευση είτε στην αγάπη είτε στην επιχείρηση, μπορεί να αποδειχθεί κάτι καλό.
Εάν είστε ένας επιχειρηματίας που αντιμετωπίζετε την αγωνιώδη συνειδητοποίηση ότι η επιχείρησή σας έχει αποτύχει, ή διστάζετε να ανοίξετε  μια νέα επιχείρηση από το φόβο της αποτυχίας, τότε εδώ θα βρείτε μερικούς λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αντιμετωπίσετε το ενδεχόμενο μιας απογοήτευσης με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *