5 κανόνες Marketing που θα σας βοηθήσουν να βρείτε τη σωστή θέση και να θριαμβεύσετε

deathtostock_sweat-10-bΤο να είσαι πρώτος είναι σημαντικότερο από το να είσαι ο καλύτερος. Ρωτήστε την Coca Cola. Ακόμα καλύτερα, ρωτήστε την Pepsi.

Το 2016 το διαδίκτυο γέμισε από ebooks για το πώς να δημιουργήσετε μια βέλτιστη σελίδα προορισμού (landing page), να δημιουργήσετε μια εισερχόμενη χοάνη (inbound funnel) marketing, να χαράξετε μια στρατηγική καμπάνιας για το email marketing της επιχείρησής σας, κ.λπ.
Δεν ακούμε όμως πλέον, οι πελάτες να ζητούν τα βασικά βήματα του marketing. Είναι σχεδόν σαν, σε αυτή την εποχή της εξειδίκευσης του Διαδικτύου, το marketing να έχει γίνει μια σειρά από συστήματα και όχι ένα ενιαίο εννοιολογικό πλαίσιο.
Έτσι, εδώ τίθεται το ερώτημα δισεκατομμυρίων δολαρίων: Μήπως το marketing έχει «κανόνες» που ισχύουν είτε το κοινό σας είναι online είτε εκτός;
Μέσα στις επόμενες δεκαετίες, το marketing θα εξελιχθεί με δραματικό τρόπο. Τα μεγάλα δεδομένα ήδη αλλάζουν τα πάντα. Το Internet of Everything θα φέρει ακόμα περισσότερες μεταβλητές στο μίγμα. Και η εικονική πραγματικότητα θα αλλάξει τα πάντα για μια ακόμη φορά.
Αλλά, ό,τι κι αν συμβεί, είναι πιθανό ότι οι παρακάτω 5 βασικοί κανόνες του marketing δεν θα αλλάξουν ποτέ, επειδή είναι σταθερά θεμελιωμένοι στην ψυχολογία των καταναλωτών. Και έχουν συνέπειες για την επιχειρηματική στρατηγική, την ανάπτυξη προϊόντων και, κυρίως, την ανάπτυξη:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *