5 αρχαία μυστικά για τις δημόσιες σχέσεις (PR)

20150527175940-egypt-pyramid-sphynx-ancient-old-history-mysteryΗ πρακτική των δημοσίων σχέσεων δεν είναι αυτό που ήταν κάποτε.
Στο παρελθόν, η προσοχή  και η προσπάθεια εστιαζόταν στη δημιουργία των μηνυμάτων και την ανάπτυξή τους. Για παράδειγμα, όταν ο Ιούλιος Καίσαρας έγραφε το 50 π.Χ. ένα συναρπαστικό λόγο, η  παραστατική περιγραφή των στρατιωτικών κατορθωμάτων έπεισε τους Ρωμαίους, πως αυτός ήταν ο καλύτερος υποψήφιος για να είναι αρχηγός του κράτους. Όταν η Κλεοπάτρα συνδύαζε τη καλή γνώση της αιγυπτιακής γλώσσας με  τα μαθηματικά ως τακτική επικοινωνίας, βελτίωσε τις σχέσεις ώστε να αποκατασταθεί η οικονομική αστάθεια στην αρχαία Αίγυπτο. Σήμερα, τα πράγματα έχουν αλλάξει καθώς οι  επαγγελματίες των ψηφιακών δημοσίων σχέσεων προσπαθούν να ξαναδημιουργήσουν αυτή τη δυναμική.

Το 2015, η είδηση ​​μπορεί να εξαπλωθεί  γρηγορότερα και πιο άμεσα από ό, τι οποιαδήποτε άλλη στιγμή στην ιστορία. Η ψηφιακή επανάσταση, – μόνο κατά τη  διάρκεια της τελευταίας δεκαετίας -άλλαξε για πάντα την πρακτική των δημοσίων σχέσεων. Ενώ μερικοί ακόμη δεν έχουν “αγκαλιάσει” τους νέους κανόνες της ψηφιακής προβολής, κάποιοι άλλοι έχουν χάσει την επαφή με την δοκιμασμένη στο χρόνο τέχνη της δέσμευσης που έχουμε στη διάθεσή μας από την αρχαιότητα. Ίσως, η δυνατότητα να χτυπάμε τις χορδές των ανθρώπινων συναισθημάτων μέσω των λέξεων και των παραστάσεων έχει χαθεί μέσα στους “τάφους” της ψηφιακής τεχνολογίας.

Αν σκάψετε αρκετά βαθιά, θα βρείτε μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία από το παρελθόν που αντανακλούν αυτό με το οποίο μια αποτελεσματική στρατηγική δημοσίων σχέσεων θα πρέπει να μοιάζει σήμερα. Θέλετε απόδειξη; Εδώ θα βρείτε πέντε βασικά χαρακτηριστικά πετυχημένων δημοσίων σχέσεων που ξεκίνησαν στην αρχαιότητα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *