13 πράγματα που δεν κάνουν οι δυνατοί άνθρωποι

128Η ψυχική δύναμη συχνά δεν αντανακλάται σε αυτό που κάνετε. Συνήθως φαίνεται σε ό,τι δεν κάνετε.
Η ανάπτυξη της ψυχικής δύναμης είναι ένα «τρίπτυχο» σύμφωνα με την Amy Morin. Πρόκειται για τον έλεγχο των σκέψεών σας, της συμπεριφοράς και των συναισθημάτων σας.
Παρακάτω θα βρείτε τα 13 πράγματα που οι ψυχικά ισχυροί άνθρωποι δεν κάνουν:

  1. Δεν χάνουν χρόνο να λυπούνται τον εαυτό τους
    Το να λυπάστε τον εαυτό σας είναι αυτοκαταστροφικό. Το να επιδίδεστε στην αυτολύπηση σας εμποδίζει από το να ζήσετε μια γεμάτη ζωή. Είναι σπατάλη χρόνου, δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και πονάει τις σχέσεις σας.
    Το κλειδί είναι να αναγνωρίσετε το καλό στον κόσμο και σιγά σιγά θα αρχίσετε να εκτιμάτε ό,τι έχετε. Ο στόχος είναι να ανταλλάξετε την αυτολύπηση με την ευγνωμοσύνη.
  2. Δεν παραδίδουν τον έλεγχο της δύναμής τους
    Οι άνθρωποι αφήνουν να χαθεί η δύναμή τους όταν δεν έχουν σωματικά και συναισθηματικά όρια. Θα πρέπει να υπερασπιστείτε τον εαυτό σας και να τραβήξετε κόκκινες γραμμές όταν είναι απαραίτητο. Εάν άλλοι άνθρωποι έχουν τον έλεγχο των ενεργειών σας, θα καθορίσουν την επιτυχία σας και την αξία σας. Είναι σημαντικό να παρακολουθείτε τους στόχους σας και να εργαστείτε για αυτούς. Π.χ. η Oprah Winfrey είναι ένα παράγειγμα κάποιου που ορίζει απόλυτα τη δύναμή της. Η Winfrey μεγάλωσε μέσα στη φτώχεια και υπέστη σεξουαλική κακοποίηση, αλλά «επέλεξε να καθορίσει εκείνη ποιο ρόλο θα είχε στη  ζωή της με το να παραδώσει τον έλεγχο της δύναμής της.
    Δείτε τη συνέχεια εδώ:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *