12 τρόποι ηγεσίας που χτίζουν την ομαδική εμπιστοσύνη

3781329135ac787b5ad1dbe617bfec16Χωρίς εμπιστοσύνη, δεν υπάρχει ηγεσία.
Φαίνεται μάλλον απλό, έτσι δεν είναι;
Στην πραγματικότητα, όμως, δεν είναι.
Πολύ λίγοι διευθυντές είναι ηγέτες. Η διαφορά μεταξύ των δύο;
Ένας διαχειριστής είναι κάποιος που έχει ανθρώπους που αναφέρονται σε αυτόν. Ένας ηγέτης είναι κάποιος που θα ακολουθήσουν οι άνθρωποι, ακόμη και αν δεν αναφέρονται σε αυτόν. Αυτό που κάνει τη διαφορά ανάμεσα στα δύο είναι η εμπιστοσύνη και ο σεβασμός των ανθρώπων του.
Όταν ο ηγέτης δημιουργεί εμπιστοσύνη μέσα στην ομάδα, αυτό φαίνεται. Τα μέλη της ομάδας αισθάνονται ασφαλή στο να  μοιράζονται τις απόψεις τους χωρίς το φόβο της κριτικής ή τιμωρίας, μοιράζονται πληροφορίες και συνεργάζονται ανοιχτά σε εργασίες, γνωρίζοντας ότι αν ο ηγέτης τους τους “πιέζει”, το κάνει έχοντας το δικό τους συμφέρον στο μυαλό του. Το αποτέλεσμα;  Υψηλά κίνητρα και παραγωγικό εργατικό δυναμικό.
Ένας ηγέτης είναι τόσο αποτελεσματικός όσο η ομάδα του. Αλλά η οικοδόμηση της εμπιστοσύνης απαιτεί χρόνο και συνειδητή προσπάθεια. Οι άνθρωποι δεν εμπιστεύονται τα λόγια, εμπιστεύονται τις πράξεις.
Εδώ θα βρείτε τον τρόπο συμπεριφοράς που  πρέπει κανείς να διαθέτει για να κερδίσει την εμπιστοσύνη της ομάδας του, κάθε μέρα:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *