10 συνήθειες των πολύ δημοφιλών ηγετών

53a7ac2aa2c92d9ac6c89ae6012e664bΑν θέλετε να είστε ηγέτης τον οποίο οι άλλοι ακολουθούν με όλη τους την καρδιά, θα πρέπει να είστε ένας αγαπητός ηγέτης. Οι “τύραννοι” και  οι προσκολλημένοι σε ένα λαμπρό όραμα μπορούν να διοικήσουν απρόθυμους ανθρώπους για λίγο χρόνο αλλά χωρίς διάρκεια. “Καίνε” ανθρώπους πολύ γρήγορα πριν δουν για τι ακριβώς είναι ο καθένας είναι πραγματικά ικανός.
Μιλώντας σε μικρότερα ακροατήρια, ζητάμε συχνά να μας περιγράψουν τους καλύτερους και τις χειρότερους ηγέτες για τους οποίους έχουν εργαστεί ποτέ. Οι άνθρωποι αγνοούν  έμφυτα χαρακτηριστικά  όπως η ευφυΐα, η εξωστρέφεια, η ελκυστικότητα, και ούτω καθεξής και αντίθετα επικεντρώνονται σε ιδιότητες που είναι υπό τον πλήρη έλεγχο του ηγέτη, όπως η προσήνεια, η ταπεινοφροσύνη και η θετικότητα.
Όλα αυτά  περιγράφουν ηγέτες οι οποίοι είναι έμπειροι στη συναισθηματική νοημοσύνη. Τα ερευνητικά δεδομένα της TalentSmart από περισσότερους από ένα εκατομμύριο ανθρώπους δείχνουν ότι οι ηγέτες οι οποίοι διαθέτουν τις ιδιότητες αυτές δεν είναι μόνο εξαιρετικά αγαπητοί αλλά ξεπερνούν κατά πολύ αυτούς που δεν τα διαθέτουν σε μεγάλη εμβέλεια.
Το να γίνετε ένας πιο προσφιλής ηγέτης είναι κάτι που άπτεται του έλεγχού σας. Είναι καθαρά ένα θέμα συναισθηματικής νοημοσύνης (EQ). Σε αντίθεση με τα έμφυτα, σταθερά χαρακτηριστικά σας, όπως η νοημοσύνη σας (IQ), η EQ είναι μια ευέλικτη ικανότητα που μπορείτε να βελτιώσετε με την προσπάθεια.
Αυτό που ακολουθεί είναι 10  συμπεριφορές-κλειδιά που οι συναισθηματικά ευφυείς ηγέτες διαθέτουν και εξασκούν για να είναι προσφιλείς.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *