Πώς να σταματήσετε να είστε ο χειρότερος εχθρός του εαυτού σας

mirror

Η επιτυχία δεν είναι ένας εύκολος δρόμος. Χρειάζεται πολλή και σκληρή δουλειά για να πετύχουμε. Με τον ίδιο τρόπο, είναι εξίσου δύσκολο να “χαλάσουμε” τα πράγματα για τον εαυτό μας. Χρειάζεται και αυτό αρκετή δουλειά. Και μερικοί άνθρωποι – ιδιαίτερα οι overachievers, για κάποιο λόγο – κάνουν ακριβώς αυτό. Είναι πραγματικά ο χειρότερος εχθρός του εαυτού τους.
Σίγουρα, κάποιοι από εμάς, έχουμε βρεθεί σε αυτή τη θέση. Έχουμε “πυροβολήσει” τον εαυτό μας περισσότερες από μία φορές. Όμως, ας μην πανικοβληθούμε.
Πρώτον, κανείς δεν είναι τέλειος. Δεν θα μας κάνει καλό να “δέρνουμε” τον εαυτό μας. Δεύτερον, αν δεν κάνουμε και λάθη, δεν είμαστε σε θέση να πάρουμε και ρίσκα. Τρίτον, εφ ‘όσον είμαστε πρόθυμοι να ρίξουμε μια αντικειμενική και σκληρή ματιά στον καθρέφτη και να ασχοληθούμε με ό, τι βλέπουμε, πιθανότατα θα βρούμε τρόπο να κάνουμε τα πράγματα να κυλήσουν ομαλά.
Με άλλα λόγια, είναι οκ να δημιουργούμε προβλήματα στον εαυτό μας μια στο τόσο, εφ’όσον μπορούμε να μάθουμε από αυτά και σταματήσουμε να τα επαναλαμβάνουμε.
Εδώ, θα βρείτε τους πιο συνηθισμένους τρόπους που κάνουμε τη ζωή μας πιο δύσκολη από ό, τι πρέπει και δημιουργούμε κακό κάρμα που έρχεται πίσω και μας “στοιχειώνει”. Αν αφήσουμε ανεξέλεγκτη, αυτή την κακή συμπεριφορά μπορεί συχνά να μας κρατήσει πολύ πίσω από τις δυνατότητές μας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *