Πώς να επιβιώσετε σε έναν πολύ ανταγωνιστικό κόσμο

castawayΠολλά “σίγουρα πράγματα” και “σίγουρες ευκαιρίες”  καταρρέουν την τελευταία στιγμή. Πόσες δουλειές και προσφορές δεν έχουμε χάσει μέσα από τα χέρια μας;
Παρ ‘όλα αυτά, δεν πρέπει να το βάζουμε κάτω. Όλα αυτά αποτελούν μέρος του οικοσυστήματος που λέγεται “επιχειρήσεις”. Πάνε μαζί. Εάν πρόκειται να το παίρνουμε κατάκαρδα και να κλαψουρίζουμε για την αδικία που μας έγινε, δεν χρειάζεται καν να σπαταλάμε το χρόνο σας προσπαθώντας να γίνουμε επιχειρηματίες. Πιθανότατα δεν θα τα καταφέρουμε.
Η αλήθεια είναι ότι ο κόσμος των επιχειρήσεων είναι μια εγχείρημα με ρίσκο. Δεν είναι για τους ευαίσθητους, όσους δεν έχουν δύναμη πνεύματος και δεν “το λέει η καρδιά τους”. Και αν ανήκουμε σε κάποια από αυτές τις κατηγορίες, αργά ή γρήγορα, θα μας αποβάλλει το σύστημα των επιχειρήσεων.
Ας το δούμε σαν φυσική επιλογή για τις νεοσύστατες επιχειρήσεις και τους ιδιοκτήτες μικρών επιχειρήσεων. Σε έναν ανταγωνιστικό κόσμο, αν δεν μπορούμε να κρατήσουμε την ψυχραιμία μας, να παραμείνουμε εστιασμένοι, και να βρούμε έναν τρόπο για να νικήσουμε ενάντια σε όλες τις πιθανότητες, τότε είμαστε χαμένοι.
Εδώ είναι μερικοί πρακτικοί κανόνες για να μας βοηθήσουν να τα καταφέρουμε. Αν τους ακολουθήσουμε έχουμε μια καλή ευκαιρία να επιβιώσουμε και ίσως, ακόμη και να βρεθούμε στην κορυφή.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *