Η λέξη που θα σας βοηθήσει να κάνετε περισσότερες πωλήσεις

40044b5b58d5483f01c303992117851fΥπάρχει μια πολύ απλή ερώτηση μονολεκτική που παραλείπουν σχεδόν όλοι οι άνθρωποι των πωλήσεων: “Γιατί;”
Το “γιατί” θα εντοπίσει τα πιο δυνατά κίνητρα των υποψήφιων πελατών σας. Μόλις το κάνετε αυτό, θα έχετε σχεδόν σίγουρη την πώληση.
Οι άνθρωποι αγοράζουν πράγματα για να λύσουν ένα πρόβλημα. Αυτό ισχύει ακόμα και με συναισθηματικές αγορές. Όταν αγοράζετε λουλούδια ή κοσμήματα της συζύγου τους, θα το κάνουν για να λύσουν κάποιο πρόβλημα. “Όχι” λέτε, “Αγαπώ τη γυναίκα μου και αυτός είναι ο λόγος που της αγόρασα μια ντουζίνα τριαντάφυλλα.” Κοιτάξτε λίγο βαθύτερα και μπορώ να σας διαβεβαιώσω ότι υπάρχει κάποιο πρόβλημα που προσπαθείτε να λύσετε. Γιατί νομίζετε ότι οι άνθρωποι λένε: «Μια ευτυχισμένη γυναίκα σημαίνει μια ευτυχισμένη ζωή”;
Βρείτε το πρόβλημα που ο πελάτης σας προσπαθεί να λύσει και όχι μόνο θα κάνετε την πώληση, αλλά θα την κάνετε γρηγορότερα και με μεγαλύτερη επιτυχία. Το «γιατί» είναι το καύσιμο για κάθε πώληση, αυτό που αποκαλούμε το κυρίαρχο κίνητρο αγοράς.

Διαβάστε εδώ περισσότερες λεπτομέρειες:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *